top of page

Koffiemolen

Waarom is een goede koffiemolen belangrijk:

 

Een koffiemolen is een belangrijke investering voor jou thuis als barista. De maalgraad is namelijk bij elke zetmethode bepalend voor het zetten van goede koffie. Een eenvoudige handkoffiemolen kan al volstaan. Maar het zou toch zonde zijn om een goede kwaliteit van koffiebonen te kopen voor een bepaalde zetmethode en daarna ze gewoon slecht te malen.


De koffiebonen maal je het best vlak voor het zetten van de koffie. Gemalen koffie verliest namelijk binnen de 10 à 15 minuten de meeste van zijn aroma’s en smaken. Investeer daarom tijd en geld bij het kopen van je koffiemolen. Je maalt de koffiebonen dus het best vlak voor je koffie zet. Ruik maar eens aan vers gemalen koffie. Ruik je een kwartiertje later nog een keer, dan zal je merken dat al veel aroma’s reeds vervlogen zijn. En als de aroma’s weg zijn, dan zijn ook de smaken weg.

Nog een andere heel belangrijke reden is de maalgraad van de koffie. Elke zetmethode heeft in combinatie met de koffiebonen een ideale maalgraad. Koffiebonen voor filterkoffie moeten grover gemalen worden dan koffiebonen voor een espresso. Als bijvoorbeeld de maalgraad voor een espresso te grof is, dan zal je hele slappe koffie krijgen. Bovendien is de gelijkmatigheid van de maling ook heel belangrijk, want water zoekt altijd de snelste weg. Daarom kan je koffiebonen nooit malen met bijvoorbeeld een blender… 
Fijne maalgraad voor espresso alleen mogelijk met een elektrische koffiemolen.


Je kan makkelijk koffie zetten met het goedkoopste koffiezetapparaat, maar de goedkoopste koffiemolen kopen, wordt ten stelligste afgeraden. Investeer dus beter in een goede kwaliteit van koffiemolen, als u ook van een goede koffie wenst te kunnen genieten.

 

Waar moet een goede koffiemolen aan voldoen?

  • De koffiemolen kan goed en makkelijk schoongemaakt worden.

  • De molen kan voor espresso heel fijn malen. Filterkoffiemolens voldoen niet voor espresso.

  • De maalschijven zijn van goede kwaliteit.

  • De maalgraad is gemakkelijk instelbaar.

  • De koffie wordt nauwelijks verhit tijdens het malen.

  • De molen doseert de gemalen koffie per kopje.

Leveringen Laarne / Kalken

Gratis levering bij aankoop vanaf 30€!

Verzendingskosten

Verzendkosten:
Vanaf 90€ GRATIS verzending!

Enkel binnen België!

Klantendienst

Voor meer informatie kunt

u ons bereiken op 

09/328.15.34

Betalingsvoorwaarden

Webshop: Bancontact

Winkel: Contant / 

Bancontact / Payconiq

bottom of page