top of page

Melitta Volautomaten

11682-Melitta_Beste_Koop_Teaser_767x480_BE_NL.jpg

Bent u in de overweging om een nieuw volautomatisch espressomachine aan te kopen en u wenst graag een correcte en goede begeleiding naar het juiste product van uw wensen. Dan bent u bij ons aan het juiste adres... 

We kunnen bij Melitta de volautomatische koffiemachines onderverdelen in 2 verschillende types, namelijk:

  • De volautomaten enkel "Puur Koffie" toestellen zonder melkschuim-funtie. Hier kan men dus enkel pure koffie-varianten aanmaken. (espresso, koffie, lungo)

  • De volautomaten "Automatisch melkschuim-systeem" toestellen, waar enkel één druk op de knop volstaat om warme melk of melkschuim aan te maken. In dit type toestel zitten dan ook meerdere koffierecepten van zowel ”met” als “zonder” melkbereidingen geprogrammeerd.  Deze verschillende koffierecepten kunnen ook volledig naar uw wens ingesteld worden. (espresso, koffie, cappuccino, latte macchiato,...)

 Puur Koffie 

10340-Banner_LatticiaOT_1853x864_NL.jpg

 Automatisch melkschuimsysteem + accessoires 

Waarom een volautomatische espressomachine aanschaffen?

 

Espressomachines zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van de tijd die je neemt om een espresso / koffie te zetten en de gewenste kwaliteit van de espresso / koffie zijn er verschillende mogelijkheden. Het zetten van een excellente espresso of koffie is geen sinecure.
Een espresso zetten met een volautomaat is kinderspel. Het apparaat gaat aan waardoor het water wordt opgewarmd en de juiste druk wordt opgevoerd. Je hebt werkelijk nergens omkijken naar. Op voorhand is de hoeveelheid water en koffie bepaald. Deze zijn instelbaar, maar meestal worden de fabrieksinstellingen hier aangehouden. Het is echter aangeraden om een volautomatische koffiemachine te personaliseren met de mogelijkheden die er zijn. 
De hoeveelheid koffie, het water, de temperatuur en hoe je de gemalen koffie hebt aangedrukt in de filter, heeft een directe invloed op de smaak en de kwaliteit van de espresso of koffie. Het leuke is dat je kan spelen om uiteindelijk tot je eigen ideale espresso of koffie te komen.

 

Hierbij bezorgen we u enkele tips bij de aanschaf van een volautomatische espressomachine:

 

1. Wat zijn je verwachtingen?

De eerste vraag die je jezelf het beste kan stellen is wat je verwacht van je espressomachine. Ga je voor gemak? Wil je moeiteloos met 1 druk op de knop een espresso of cappuccino uit je machine krijgen? Of wil je het maximale uit je koffiebonen halen met een espressomachine waarmee je kan experimenteren? Wetende dat je de beste koffies krijgt als je de koffiesoort, de maalgraad, de hoeveelheid water en de machine op elkaar kan afstemmen.
Als je voor het ultieme gemak gaat dan kies je voor een volautomaat.


 

2. Welke koffie drink je het meest?


Als je uitsluitend koffie met veel melk drinkt, dan zijn er voldoende goedkopere modellen op de markt die je blij maken. De hoeveelheid melk in cappuccino of een koffie verkeerd camoufleert de pure koffiesmaak. Maar als echte koffieliefhebber proef je wel het verschil. Probeer daarom te investeren in een kwalitatief hoogstaande volautomaat koffiemachine met koffiebonen.

 

3. Hoe vaak drink je koffie?


Hoe vaak zou je werkelijk je espressomachine gebruiken? Hoe frequenter je espresso drinkt, hoe beter de kwaliteit van je machine moet zijn. Sommige volautomatische machines zijn vaak minder duurzaam. De gebruikte materialen zijn vaak doorslaggevend voor de duurzaamheid van je espressomachine. Is de behuizing van roestvrij staal, plastic of van metaal? Is de boiler van aluminium of roestvrij staal? Let vooral op de materialen waarvan de verschillende onderdelen zijn gemaakt. Een goede vraag bij de aankoop is hoe de machine er onder de motorkap uitziet. Is het eenvoudig om de machine te onderhouden, elementen te vervangen, enzovoort. Duurdere modellen zijn over het algemeen eenvoudiger te repareren omdat de machine overzichtelijker is opgebouwd.

 

4. Hoeveel espresso’s en cappuccino's zet je per keer?


Er is een groot verschil tussen een kopje koffie zetten voor jezelf, of espresso’s maken als je vaak mensen over de vloer hebt. Zet je bijvoorbeeld vaak meerdere espresso's, koffies of cappuccino's na elkaar? 
 

5. Hoe mooi moet je espressomachine zijn?


Op welke plaats komt de espressomachine te staan? Het uiterlijk van de machine met de gebruikte materialen heeft wel degelijk invloed op de prijs.
 

 

6. Hoe groot is de beschikbare ruimte?


Een espressomachine is over het algemeen geen klein apparaat. Waar ga je het apparaat zetten, hoe groot is je beschikbare ruimte? Meestal heb je voor een volautomatische espressomachine veel ruimte nodig in vergelijking met een halfautomaat of een Nespresso of Senseo machine.

 

7. Wat mag het kosten?

Een goede espressomachine is een investering. Volautomaten zijn over het algemeen iets kwetsbaarder en vragen meer onderhoud. Prijs is echter een belangrijke overwegingsfactor.Op termijn ben je altijd goedkoper af met een espressomachine op basis van koffiebonen. Machines zoals Nespresso zijn heel goedkoop in aankoop maar de koffiecapsules zijn heel duur waardoor op de lange termijn de kosten veel hoger liggen.

Leveringen Laarne / Kalken

Gratis levering bij aankoop vanaf 30€!

Verzendingskosten

Verzendkosten:
Vanaf 90€ GRATIS verzending!

Enkel binnen België!

Klantendienst

Voor meer informatie kunt

u ons bereiken op 

09/328.15.34

Betalingsvoorwaarden

Webshop: Bancontact

Winkel: Contant / 

Bancontact / Payconiq

bottom of page